Συνάντηση για την οργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο

Συνάντηση με Ποντιακούς και Προσφυγικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, αρμόδια για θέματα πολιτισμού.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Συλλόγων που παραβρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση οργάνωσης των εκδηλώσεων και ανέφερε το πλαίσιο στο οποίο θα «κινηθεί» η προετοιμασία, δηλαδή, η απότιση φόρου τιμής στους ήρωες και θύματα της Γενοκτονίας. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρίδης στάθηκε στις απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις των προηγούμενων χρόνων που ήταν αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δήμων και Ποντιακών και άλλων συλλόγων που συμμετείχαν.

 

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων έκαναν τις προτάσεις τους και έγινε μια καταγραφή για την πλαισίωση του βασικού προγράμματος των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαϊου 2016.

6fdc3e94-c6ac-46fa-aad3-e1ff891bef4a

Εμφάνιση Συνάντηση_Γενοκτονία_150416.JPGΕμφάνιση Συνάντηση_Γενοκτονία_150416.JPGΕμφάνιση Συνάντηση_Γενοκτονία_150416.JPG

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε όλους τους συλλόγους σε παλλαϊκή συμμετοχή με τα μέλη τους ώστε οι εκδηλώσεις να είναι ευρείας απήχησης και να αναδείξουν την οικουμενικότητα του αιτήματος για αναγνώριση της Γενοκτονίας από όλα τα Κράτη και τους διεθνείς φορείς. Τελικά, ορίστηκε νέα συνάντηση για την κατάρτιση του τελικού προγράμματος αμέσως μετά το Πάσχα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s