Διάψευση από Δ. Σταμενίτη και Ι. Τζαμτζή για απλήρωτα δάνεια

Με επιστολές που ζητούν να αποκατασταθεί η αλήθεια, οι δύο πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής, διαψεύδουν δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα τους εμπλέκει σε μία υπόθεση μαζί με άλλους βουλευτές και τους εμφανίζει να μην προχωρούν σε αποπληρωμή δανείου με ευνοϊκούς όρους που έχουν λάβει στο παρελθόν:
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής, διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα που περιλαμβάνει το όνομα του στους βουλευτές που δεν αποπληρώνουν το δάνειο τους προς τη Βουλή.

tzamtzis
Όπως τονίζει, “μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου συμπεριλαμβάνει το όνομα μου στους βουλευτές που δεν αποπληρώνουν το δάνειο τους προς την Βουλή. Σας ενημερώνω ότι με παγία εντολή που έχω υπογράψει στην Εθνική Τράπεζα, την εξουσιοδότησα να παρακρατεί την δόση της ρύθμισης του δανείου μου.
Σε περίπτωση που έχετε αναρτήσει λάθος σχόλιο, σας παρακαλώ να διορθώσετε το σχόλιό σας.
Με τιμή
Ιορδάνης Τζαμτζής, πρώην Βουλευτής
Και ο Δ. Σταμενίτης στο ίδιο μήκος, σημειώνει στην επιστολή του πως: “Αποπληρώνω κανονικά το δάνειό μου προς τη Βουλή”.

stamenitis
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας
“Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να ενημερώσω ότι η αποπληρωμή του δανείου μου, από τη Βουλή των Ελλήνων, γίνεται κανονικά, με την καταβολή μηνιαίων δόσεων στον λογαριασμό της Βουλής στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, η οποία μου γνωστοποιήθηκε μέσω επιστολής στις 1 Δεκεμβρίου 2015 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 4517.
Επομένως, η συμπερίληψη του ονόματος μου στην λίστα αυτών, που δεν είναι συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τη Βουλή, είτε συνέβη εκ παραδρομής είτε είναι άστοχη. Σε κάθε περίπτωση σας παρακαλώ πολύ να προχωρήσετε άμεσα στην διόρθωση αυτής.
Με τιμή
Διονύσης Σταμενίτης”.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα
Μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως “το φαινόμενο των «μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών, λαμβάνει διαστάσεις οι οποίοι αφήνουν απλήρωτες τις δόσεις άτοκων δανείων που είχαν λάβει –με ευνοϊκούς όρους- από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, με τα δανεικά και αγύριστα να φτάνουν το ποσό των 400.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», πρόκειται για δάνεια που θεσπίστηκαν το 2000, όταν ιδρύθηκε ο εν λόγω λογαριασμός, τα οποία αποπληρώνονται με άτοκες δόσεις, με παρακράτηση από βουλευτική αποζημίωση.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Παραπολιτικών, έστειλε στους βουλευτές δυο επιστολές προς 70 παραλήπτες. Η μία εστάλη στις 18/11/2015 στην οποία τους υπενθύμιζε την οφειλή , ενώ στην δεύτερη – την 1η Δεκέμβρη 2015- γνωστοποίησε ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση μέχρι και 48 δόσεων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τους 70 μόνο οι 30 ανταποκρίθηκαν και ζήτησαν τη νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις. Οι υπόλοιποι αγνόησαν εντελώς την έκκληση του κ. Βούτση. Αυτό όμως είναι παλιό και τα δημοσιεύματα περί “μπαταχτσήδων” κυκλοφόρησαν τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Το ερώτημα είναι γιατί κάποιοι τα… ανασκάλεψαν τώρα και τι θέλουν να κερδίσουν; Επίσης, αν ήθελαν να βγάλουν “λαβράκι” από την είδηση των πρώην δύο βουλευτών του νομού, και πάλι ατύχησαν στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα, εφόσον δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Σχολιάστε