Όταν η σχέση σας περιορίζεται στο…sexting!

Εδώ και δύο μήνες στέλνουμε ερωτικά μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα, αλλά εκείνος δεν το προχωράει… δεν έχουμε καν βγει οι δυο μας. Τι μπορεί να συμβαίνει;

    Η ανταλλαγή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποκαθιστά την πραγματική ερωτική επαφή.

Μέσω του «sexting», όπως έχει ονομαστεί το φαινόμενο αυτό, ο άνδρας –ιδίως- «βολεύεται» σε μια κατάσταση όπου λαμβάνει μηνύματα και εικόνες/ φωτογραφίες που πυροδοτούν την φαντασία του και τον οδηγούν σε διέγερση αλλά και αυνανιστική κορύφωση, χωρίς να χρειάζεται να βγει με την κοπέλα που φλερτάρει μέσω μηνυμάτων, να επικοινωνήσει μαζί της, να «προσφέρει» σε εκείνη. Μια τέτοια συμπεριφορά παρατηρείται σε άνδρες φοβικούς, αποφευκτικούς που ενδέχεται να βιώνουν ανασφάλεια αναφορικά με την σεξουαλική τους λειτουργία κι έτσι προτιμούν να «βολεύονται» πίσω από την οθόνη ενός κινητού. Φυσικά, μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να υποδηλώνει και την ύπαρξη μιας άλλης σχέσης, μιας άλλης συντρόφου.

Ουσιαστικά, μια επαφή που περιλαμβάνει μόνο ερωτικά μηνύματα, χωρίς την φυσική αλληλεπίδραση και την διάθεση ουσιαστικής γνωριμίας, δεν αφήνει το περιθώριο εξέλιξης σε κάτι πιο ουσιαστικό και ολοκληρωμένο. Εφόσον προβληματίζεσαι με την συμπεριφορά του, μίλησέ του ανοιχτά για όσα σκέφτεσαι χωρίς φόβο και αγωνία ώστε να μπορέσεις να αντιληφθείς ποια είναι τα «θέλω» αυτού του άνδρα από εσένα και να αποφασίσεις εάν συμβαδίζουν με τα δικά σου «θέλω» από εκείνον.

Τέλος, μην ξεχνάς πως η έκθεσή σου μέσα από γραπτά ερωτικά μηνύματα αλλά και μέσα από φωτογραφικό υλικό που αποθηκεύεται, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για εσένα την ίδια. Τα ερωτικά παιχνίδια –ακόμη και μέσα από μηνύματα- προσθέτουν ενδιαφέρον και ανανέωση στους παρτενέρ, προυποθέτουν όμως το αίσθημα εμπιστοσύνης, συναισθηματικής ασφάλειας και σιγουριάς διαφορετικά αποτελούν ένα ισχυρό συναισθηματικό ρίσκο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s