Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση της Π.Υ Έδεσσας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Την Πέμπτη 31 – 03 – 2016  και ώρα 10:00’,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση της Π.Υ Έδεσσας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας  που βρίσκεται  στην οδό  18ης Οκτωβρίου στην Έδεσσα.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης πυρκαγιά εκδηλώθηκε  στο διάδρομο του νότιου τμήματος του τρίτου ορόφου, όπου υπάρχει μεγάλος όγκος αρχείων με φακέλους και στο γραφείο 319 της Γραμματείας, Διεύθυνσης Διοικητικού- Οικονομικού. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε άλλα γραφεία και πυκνοί καπνοί κατέκλυσαν τους χώρους του ορόφου καθώς και των υπερκείμενων αυτού. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα άτομο εγκλωβίστηκε στο χώρο της πυρκαγιάς.

Η Π.Υ. Έδεσσας κινητοποιήθηκε με τρία ( 3 ) πυροσβεστικά οχήματα και οχτώ  ( 8 ) υπαλλήλους, σχηματίζοντας δύο ομάδες επέμβασης. Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε και η ομάδα πυρασφαλείας της Π.Ε. Πέλλας για την εκκένωση του κτιρίου και την αρχική προσβολή της πυρκαγιάς, ενώ ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ, η ΔΕΔΔΗΕ και το ΕΚΑΒ για ενέργειες αρμοδιότητάς τους.  Με την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, έγινε άμεση επέμβαση από τη μία ομάδα  για κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ ταυτόχρονα η άλλη ομάδα προέβη στη διάσωση του εγκλωβισμένου- λιπόθυμου ατόμου και στην παράδοσή του στους διασώστες του ΕΚΑΒ .

Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της άσκησης υπήρξε η υποδειγματική  συνεργασία της Π.Υ. Έδεσσας με τα μέλη της ομάδας πυρασφάλειας του κτιρίου της Π.Ε. Πέλλας, με  το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας και το ΕΚΑΒ.

IMG_20160331_101912 IMG_20160331_102022 IMG_20160331_102159

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s