Γαριδομακαρονάδα με σαφράν, λεμόνι και άνηθο

Γαριδομακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • σαφράν περίπου 20 στήμονες
  • 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα.
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 25′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Ελαφρυά νηστίσιμη αλλά πεντανόστιμη συνταγή από το Χρόνη Δαμαλά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα νερό, μπόλικο αλάτι και το σαφράν. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Δοκιμάζουμε και σουρώνουμε. Δεν πρέπει να έχουν βράσει τελείως. Θα τα τελειώσουμε το μαγείρεμα τους μέσα στην σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φινόκιο.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε και σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος.

Τελειώνουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα και χυμό λεμόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Αντι για κρεμα γαλακτος μπορουμε να σβησουμε με λιγο νερο που εχουμε φυλαξει απο τα μακαρονια.

cookbox.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s