Λύση στο αποχετευτικό του Άργους Ορεστικού

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το χθεσινό (28/3/2015) περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η προγραμματική σύμβαση για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων του Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 125 χιλιάδων ευρώ. Με τη σύμβαση αυτή αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με τον αγωγό αστικών λυμάτων προς το βιολογικό σταθμό της Καστοριάς, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’90 και δε λειτούργησε ποτέ, ώστε αυτός να χρησιμοποιηθεί για έναν ξεχωριστό βιολογικό σταθμό, που θα κατασκευαστεί στο Άργος Ορεστικό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου η παλιά πρόταση για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων στο βιολογικό σταθμό της Καστοριάς είναι και ασύμφορη, αφού σε ετήσια βάση θα κόστιζε περίπου 500 χιλιάδες ευρώ και προβληματική, καθώς λόγω της υψομετρικής διαφοράς ο αγωγός έχει πολλές διαρροές, σε αντίθεση όπως είπε με την πρόταση για κατασκευή νέου βιολογικού σταθμού, ο οποίος θα κοστίζει σε ετήσια βάση περίπου 80 χιλιάδες ευρώ.

Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του δήμου Άργους Ορεστικού και της ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε..

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s