Σε ευθεία αντίθεση ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς με τον Καρυπίδη για το προσφυγικό (βίντεο)

Η δήλωση που προξενεί σοβαρά ερωτηματικά για την διαχείριση του προσφυγικού

Ο  αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Αδαμόπουλος με μια περίεργη δήλωσή του έρχεται να ταράξει τα νερά του συνδυασμού που κυβερνά την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρώην στρατιωτικός γιατρός «καταγγέλλει σκοτεινούς κύκλους που θέλουν να αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό, βλέπει νέο παιδομάζωμα για τα ελληνόπουλα που φεύγουν στο εξωτερικό να εργαστούν, και βλέπει κάποιους που προσπαθούν να κατεβάσουν τα σύμβολά μας σημαίες από τις αίθουσες. Στο τέλος -αναφέρει- θα μας αφήσουν ένα πανί μπλε και άσπρο. Αυτά τα καταγγέλλω και εφιστώ  την προσοχή σε όλους να επαγρυπνούμε για να μπορέσουμε όταν πρέπει να αντιδράσουμε”.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι φοβικές και περίεργες δηλώσεις του κ. Αδαμόπουλου γίνονται μια μέρα μετά την παρουσία του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη στην εκδήλωση ‘’καλώς τους’’  που οργάνωσε το Κοινωνικό συμβούλιο στην Κοζάνη για τους πρόσφυγες, στην οποία ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές.

Οι  δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη είναι σε ευθεία αντίθεση με τις δημόσιες προθέσεις και πολιτικές δεσμεύσεις του περιφερειάρχη σε ότι αφορά το προσφυγικό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ Θ. Καρυπίδης μόλις χθες  ανακοίνωσε την πρόθεση του ”να στηριχθεί η μόρφωση και σχολική δραστηριότητα των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται η θα φιλοξενηθούν στη Δυτική Μακεδονία” ενώ έχει δείξει τουλάχιστον εγρήγορση και ευθυγράμμιση με τις κυβερνητικές πρακτικές για το προσφυγικό.

Ακόμη με τις δηλώσεις του ο  κ. Αδαμόπουλος προκαλεί ερωτηματικά εάν με τέτοιες απόψεις μπορεί και θέλει να διαχειριστεί ο ίδιος το ευαίσθητο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων. Θα αποδοκιμαστούν οι απόψεις του από την περιφερειακή αρχή;

Σπυρος Κουταβας

 

vetonews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s