Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των Καστοριανών εκπαιδευτικών για το συνέδριο της Ξενόγλωσης Εκπαίδευσης (φωτογραφίες)

Οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί της πόλης μας γέμισαν σήμερα την αίθουσα του Δημαρχείου.

Η Ελληνική Εταιρία Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς διοργάνωσε  συνέδριο με θέμα “Ξενόγλωσση εκπαίδευση: Προκλήσεις και προοπτικές”.

Οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί της πόλης μας, τόσο στον δημόσιο , όσο και στον ιδιωτικό τομέα (εκπρόσωποι του ωραίου φύλου στη συντριπτική τους πλειοψηφία ), γέμισαν την αίθουσα του Δημαρχείου, αποδεικνύοντας  περίτρανα ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη  γι’ αυτούς η  συνεχής ενημέρωση κι επιμόρφωση σε θέματα σχετικά με τη διδασκαλία κι εκμάθηση των ξένων γλωσσών.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό από πλευράς του Δήμου ο Αντιδήμαρχος  Τουρισμού  κ. Λεωνίδας Παπαδημητρίου.

Οι παρουσιάσεις από μέρους των εισηγητών ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και  αφορούσαν στην αξιολόγηση  της  Ξένης Γλώσσας (κριτήρια αξιολόγησης διαβαθμισμένων θεμάτων κι εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης ) , καθώς και στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία .

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους ,να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες από τη σχολική τάξη και  ν΄ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα προαναφερθέντα θέματα.

Εισηγήτριες  ήταν οι καθηγήτριες της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του ΑΠΘ κ.κ  Μαρίνα Ματθαιουδάκη και  Θωμαή Αλεξίου (η οποία μάλιστα είναι Καστοριανή) , μέλη και οι δύο της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων της Γ’ Δημοτικού Magic Book 1 και 2, η κ.  Ρινέττα Κιγιτσιόγλου-Βλάχου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και η κ. Έλενα Γρίβα, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων να επαναληφθεί αντίστοιχη ημερίδα στο  εγγύς μέλλον , ενώ ο κύριος  Λάζαρος Σαββίδης , ως  γνήσιος εκφραστής της καστοριανής φιλοξενίας, χάρισε στις επισκέπτριες επιστήμονες της πόλης μας  αναμνηστικά γούνινα δαχτυλίδια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s