ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε. (VIDEO)

Ως «ιστορία ασύμφορη» και «όχι μόνο δεν βγαίνει αλλά μπαίνει και πολύ μέσα» χαρακτήρισε (μεταξύ άλλων) ο Δήμαρχος Έδεσσας το κατάστημα των καταρρακτών στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής.

Ένα σημαντικό θέμα η μεταφορά των εργαζομένων της υπό εκκαθάριση επιχείρησης και ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό η αναδοχή των χρεών της Τουριστικής ΑΕ (θα διαβάσετε σε ξεχωριστή ανάρτηση).

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι υπήρχε ομοφωνία των παρατάξεων ως προς το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων στον Δήμο. Το ιστορικό της υπό εκκαθάριση επιχείρησης είναι λίγο πολύ γνωστό, οι ευθύνες επιρρίπτονται σε όλους διαχρονικά, κυρίως όμως τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο. Έτσι το στολίδι, το σήμα κατατεθέν της Έδεσσας «μπήκε μέσα» και «δεν βγαίνει» οικονομικά. Οπότε πρέπει να το δώσουν σε ιδιώτη, να λαμβάνουν ενοίκια ώστε να αποπληρώνουν και τα όποια χρέη προκύψουν από την εκκαθάριση. Η εκκαθάριση και ο εκκαθαριστής φυσικά δεν ήταν θέμα συζήτησης, διότι ούτε καν οι κύριοι που έχουν αναλάβει το θέμα έχουν φροντίσει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Να σημειωθεί από την όλη συζήτηση ότι είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης κ.Έφης Ταμβίσκου σχετικά με την κατοχύρωση των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στον Δήμο. Να είναι δηλ. κατοχυρωμένη η μισθοδοσία των εργαζομένων, να υπάρχουν τα εχέγγυα γι΄ αυτό.

Ο κ.Ι.Μουράτογλου, αντιδήμαρχος οικονομικών είπε πως έχει προβλεφθεί με αναμόρφωση του προϋπολογισμού η μισθοδοσία των υπό μεταφορά υπαλλήλων της Τουριστικής ΑΕ. Οι 19 στο σύνολο υπάλληλοι αναμένεται να τοποθετηθούν στο νομικό πρόσωπο του Δήμου ΕΥΖΗΝ (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κλπ.) και οι υπόλοιποι σε Υπηρεσίες του Δήμου (π.χ. τμήμα πρασίνου κλπ.). Η δε μισθοδοσία τους θα προκύψει από την αφαίρεση από τον προϋπολογισμό ποσού 264 χιλ.ευρώ από δικαστικές αποφάσεις (το ποσό αυτό θα πάει στα Έξοδα, δηλ. στις τακτικές αποδοχές και στις εργοδοτικές εισφορές).

Η μεταφορά των εργαζομένων , που είναι και το ηθικό κομμάτι της ιστορίας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ψηφίστηκε ομόφωνα. Η παράταξη του κ.Ρυσάφη ήταν απούσα. Βέβαια οι υπόλοιποι μάλλον είχαν προσυνεννοηθεί την ομοφωνία μιας και το θέμα πέρασε σχεδόν αναίμακτα, με πολύ λίγες αιχμές.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s