6oς ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς της περιοχής Βεγορίτιδας υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 6ο Ημιμαραθώνιο λίμνης Βεγορίτιδας την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην Άρνισσα Πέλλας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21 χιλ/τρων, αγώνα δρόμου 5 χλ/τρων & 1000 μέτρων για παιδιά.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδηλώσεις.

Την 1η ημέρα θα γίνει συγκέντρωση – ημερίδα με θέμα την καλύτερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Βεγορίτιδας.

Την 2η ημέρα θα πραγματοποιηθεί γιορτή εθελοντισμού με συμμετοχή εθελοντών όλων των ηλικιών και θα παρατεθεί pasta party για τους αθλητές που θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την παραμονή του αγώνα.

Την 3η ημέρα θα διεξαχθούν οι αγώνες του Ημιμαραθωνίου των 21 χιλ/τρων, των 5 χιλ/τρων και των 1.000 μέτρων για παιδιά.

Ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη διαδρομή,   της οποίας το μεγαλύτερο μέρος   θα πραγματοποιηθεί δίπλα ακριβώς στην λίμνη Βεγορίτιδα, κάτω από τον επιβλητικό όγκο του βουνού Βόρρας (Καϊμάκτσαλαν) και του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:     Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ   : 9.30πμ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα γίνει από την Κεντρική πλατεία της ΄Αρνισσας, θα ακολουθήσει τον παραλίμνιο δρόμο προς Αμύνταιο μέχρι το μέσον περίπου της λίμνης και η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο με τερματισμό πάλι στην Κεντρική πλατεία της ΄Αρνισσας. Όλη η διαδρομή είναι άσφαλτος μήκους 21.096 μ και είναι σχεδόν επίπεδη.

Η εκκίνηση του δρόμου 5000μ θα γίνει από το ίδιο σημείο 10 λεπτά αργότερα και θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή αλλά θα γίνει αναστροφή στα 2500μ.

Ο αγώνας δρόμου για τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί μετά τον τερματισμό του ημιμαραθωνίου και η διαδρομή του ταυτίζεται με το τελευταίο χιλιόμετρο του ημιμαραθωνίου.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ – ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ): Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής και ανά 3 χιλιόμετρα, όπου θα παρέχονται από εθελοντές σε όλους τους αθλητές(-τριες) διάφορα είδη όπως: Νερό, ισοτονικά ποτά, ξηροί καρποί κλπ.

Επίσης σταθμός ανεφοδιασμού με νερό θα υπάρχει στην αναστροφή του δρόμου των 5.000μ.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 2 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανές σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό   κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:

Η χρονομέτρηση των αθλητών θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Ημιμαραθώνιος:

Γενική

Ανδρών: 1) Εως 29 χρόνων, 2) 30 – 39ετών, 3) 40 – 49 ετών, 4) 50 – 59 ετών 5) 60 ετών και άνω

Γυναικών: 1) Έως 34 ετών 2) 35 ετών και άνω

5000μ :

Ανδρων:1) Έως 34 ετών 2) Από 35 ετών και άνω,

Γυναικών

ΑΜΕΑ : Θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία για ΑΜΕΑ με χειρήλατο αμαξίδιο

Όριο τερματισμού:   Ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, στον ημιμαραθώνιο ορίζονται οι 3 ώρες, δηλαδή , η 12.30. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

ΕΠΑΘΛΑ: θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας. Ειδικά συλλεκτικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το ποσό συμμετοχής ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ. Το ποσό συμμετοχής θα πληρωθεί στη Γραμματεία κατά την παραλαβή των αριθμών. Για τα παιδιά η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή

  1. Στη φόρμα του αγώνα https://docs.google.com/forms
  1. στέλνοντας τη δήλωση στο mail: xrodif@yahoo.gr
  1. Επίσης δηλώσεις μπορούν να γίνουν στο blog του αγώνα

http://dromoikerasiou.blogspot.gr/

Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: ¨όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Στον αγώνα 5000μ μπορούν να συμμετέχουν και μικρότεροι αθλητές με υπεύθυνη δήλωση γονέα.

Στον αγώνα για παιδιά μπορούν να συμμετέχουν μαθητές δημοτικών σχολείων (έως 12 ετών).

Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με εδέσματα από τον Συνεταιρισμό γυναικών Άρνισσας, από γυναίκες της περιοχής, φρούτα από τους συνεταιρισμούς και παραγωγούς, χυμοί καθώς και τσίπουρο με τους ανάλογους μεζέδες για τους μερακλήδες.

PASTA PARTY

Για όσους αθλητές παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την παραμονή του αγώνα (6-8 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο Άρνισσας) θα παρατεθεί δωρεάν PASTA PARTY με ζυμαρικά, χυμούς και τοπική παραδοσιακή μουσική.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ: Μέσω Θεσσαλονίκης με προορισμό την ΄Εδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στην συνέχεια περνώντας την ΄Εδεσσα, κατευθυνόμαστε προς την Άρνισσα, παίρνοντας την Εθνική οδό της Φλώρινας και στρίβοντας δεξιά στο 21χιλ.

Από Κοζάνη ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Έδεσσα   στρίβουμε αριστερά στο 65χιλ περίπου.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Υπάρχει συνεργασία με τοπικά ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Φανιόπουλος Χριστόδουλος   6977355340

Πατετσίνης   Αθανάσιος 6978997780

Δάμος Κώστας 6972728904

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s