Μοσχαρίσια παϊδάκια στον φούρνο με καφέ και πάπρικα

Μοσχαρίσια παϊδάκια στον φούρνο με καφέ και πάπρικαΈχουμε επικαλύψει (πασαλείψει-κάνει μασάζ) το κρέας πριν το ψήσουμε με διάφορα και πολλά μυρωδικά, μπαχαρικά, σάλτσες… Ε ότι μπορούμε κάνουμε για να έχουμε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Πως θα σας φαινόταν ένα πασάλειμμα με καφέ;

Όσο και αν φαίνεται περίεργο η γεύση είναι μοναδική. Τολμήστε με τον καφέ να ανακατέψετε και άλλα μπαχαρικά (ή μυρωδικά) αρκεί να μην φτιάξετε κανέναν λάτε πάνω στο κρέας…

Μοσχαρίσια παϊδάκια στον φούρνο με καφέ και πάπρικα. Έλα να τονώσουμε λίγο τα παϊδάκια με καφεΐνη…

Υλικά:

  • 1/3 φλιτζανιού καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ
  • ¼ φλιτζανιού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 4 κουταλιές της σούπας αλάτι της θάλασσας, + περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • 2.5 κιλά μοσχαρίσια παϊδάκια
  • μουστάρδα Dijon, για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 260°C.
  2. Αλέθουμε τους κόκκους του καφέ με έναν μύλο μπαχαρικών, το αφήνουμε στην άκρη. Αλέθουμε το μαύρο πιπέρι μαζί με το αλάτι της θάλασσας. Ανακατεύουμε μαζί τον καφέ, το πιπέρι και το αλάτι μαζί με την καπνιστή πάπρικα.
  3. Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο, έπειτα τα καλύπτουμε με το μείγμα μπαχαρικών. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας πατάμε το μείγμα μπαχαρικών πάνω στο κρέας ώστε να κάθε πλευρά και κομμάτι να είναι επικαλυμμένο με το μείγμα. Ψήνουμε στους 260°C στον φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150°C.
  4. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια ανάμεσα σε δύο αλουμινόχαρτα. Τυλίγουμε τα παϊδάκια με τα αλουμινόχαρτα. Τοποθετούμε το κρέας πάνω σε μία σχάρα και κάνουμε μερικές σχισμές στο κάτω μέρος του αλουμινόχαρτου. Τοποθετούμε τη σχάρα πάνω σε ένα ταψί. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 4 ώρες.
  5. Μετά από 4 ώρες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 100°C και ψήνουμε για 7 ώρες ακόμη. Αν μετά από 7 ώρες δεν μπορούμε να τρυπήσουμε εύκολα το κρέας με ένα πιρούνι ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150°C και ψήνουμε για 1-2 ώρες.
  6. Όταν τα παϊδάκια είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και τα σερβίρουμε με μουστάρδα Ντιζόν.

Μοσχαρίσια παϊδάκια στον φούρνο με καφέ και πάπρικα

Πηγή: http://food52.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s