Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμιΗ κινέζικη κουζίνα έχει μπει στις γαστρονομικές μας συνήθειες γιατί πολύ απλά μας αρέσει πολύ. Τώρα πια στην Αθήνα πιο εύκολα βρίσκεις κινέζικο εστιατόριο παρά ταβέρνα. Καλό το παιδάκι αλλά και το γλυκόξινο παιδάκι έχει την χάρη του.

Αυτή είναι μία άκρως κλασσική συνταγή της κινέζικης κουζίνας που πρέπει να φτιάξετε. Αν δεν συγκρατηθείτε και φάτε όλο το κοτόπουλο απλά κάντε τον κινέζο/α…

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι… Νοστιμότατο…

Υλικά:

Για κοτόπουλο:

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • από μία πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 450γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)

Για την σάλτσα:

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • ½ κουταλιά της σούπας ψημένο σησαμέλαιο
  • 1½ κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1½ κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1 πρέζα φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

Για το σερβίρισμα:

  • 4 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
  • 2 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αυγό, 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το περιττό λίπος από το κοτόπουλο και ύστερα το κόβουμε σε κομμάτια 2,5 εκατοστών. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μείγμα αυγού.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό, προσθέτουμε το κοτόπουλο με το μείγμα αυγού. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το κοτόπουλο ροδίσει και ψηθεί εσωτερικά (περίπου 7-10 λεπτά). Χύνουμε το περιττό λάδι, εάν θέλουμε.
  3. Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται, φτιάχνουμε την σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το νερό, το σησαμέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το ξίδι, το φρέσκο ​​τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το καλαμποκάλευρο και το σουσάμι.
  4. Μόλις το κοτόπουλο ψηθεί και ροδίσει, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από την κορυφή. Ανακατεύουμε ώστε το κοτόπουλο να επικαλυφθεί με την σάλτσα. Η σάλτσα θα αρχίσει να πυκνώνει καθώς θα ενώνεται με το καυτό τηγάνι. Μόλις το κοτόπουλο είναι επικαλυμμένο και η σάλτσα πήξει, σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από το ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με τα πράσινα κρεμμυδάκια σε φέτες.

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σουσάμι

Πηγή: http://www.budgetbytes.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s