Γλώσσα της Πεθεράς, Σιροπιαστό Γλυκό

Γλώσσα της Πεθεράς, Σιροπιαστό Γλυκό

Μπορεί  στο άκουσμα  «γλώσσα της πεθεράς» να σκέφτεστε κάτι άλλο.. αλλά αυτή είναι η πιο «μελιστάλαχτη» και γλυκιά γλώσσα της πεθεράς.. μια γλώσσα απολαύστική που θα την λατρέψετε! Σιροπιαστή αλλά τραγανή σφολιάτα, γεμάτη με βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγύ!

Θρεπτικά συστατικά: Θερμίδες: 1 γλώσσα έχει 410 θερμίδες kcal.

Υλικά:

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ – >
  • 2 πακέτα – σφολιάτα
  • 1 – κρόκο αυγού
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ – >
  • 250 gr. – ζάχαρη
  • 250 ml. – νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας – γλυκόζη
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ – >
  • 350 ml. – γάλα φρέσκο
  • 200 – κρέμα γάλακτος
  • 100 gr. – ζάχαρη
  • 25 gr. – κόρν φλάουρ
  • 15 gr. – αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 – αυγό
  • 1 – κρόκο αυγού
  • 2 κάψουλες – βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού – βούτυρο
  • Ελάχιστο – αλάτι
  • 300 gr. – σαντιγύ

Οδηγίες:

Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

  • Βήμα 1: Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ετοιμάστε ένα μπαίν μαρί για να βράσετε την κρέμα.
  • Βήμα 2: Κρατήστε ένα φλυτζάνι από γάλα. Βάλτε την κρέμα γάλακτος το γάλα να βράσει, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Βήμα 3: Σε ένα μπώλ ανακατεύψτε με σύρμα το γάλα που κρατήσατε, τα αυγά, το κόρν φλάουρ,το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλλιες, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βήμα 4: Μόλις ζεσταθεί το μείγμα γάλακτος, προσθέστε ένα φλυτζάνι στο μείγμα των αυγών. Προσθέστε το σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς!
  • Βήμα 5: Προσθέστε το μείγμα αυτό μέσα στο γάλα που βράζει και τοποθετήστε το στο μαπίν μαρί.
  • Βήμα 6: Βράστε την κρέμα στο μπαίν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα!
  • Βήμα 7: Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  • Βήμα 8: Μεταφέρετε την κρέμα σε καθαρό σκεύος και καλύψτε την επιφάνεια της κρέμα με μεμβράνη.
  • Βήμα 9: Αφήστε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν βάλτε την στο ψυγείο.

Η Σαντιγύ

  • Βήμα 1: Ετοιμάστε την σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και βάλτε την στο ψυγείο να κρυώσει.

Η σφολιάτα

  • Βήμα 1: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
  • Βήμα 2: Τοποθετήστε την μια σφολιάτα πάνω από την άλλη και με ένα πλάστη πιέστε να ενωθούν χωρίς να ανοίξετε όμως περισσότερο το φύλλο.
  • Βήμα 3: Με μια ροδέλα χαράζετε το φύλλο της σφολιάτας οριζόντια στην μέση και κατόπιν κάθετα σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια.
  • Βήμα 4: Στρογγυλεύετε τις γωνίες να του κάθε φύλλου, τις ακουμπάτε σε δίσκο που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφετε με το αυγό, που θα έχετε αραιώσει με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  • Βήμα 5: Ψήνετε για 12-15 στους 170°C Κελσίου, στην λειτουργία του αερόθερμου.

Το σιρόπι

  • Βήμα 1: Βάλτε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 5 λεπτά.

Οι γλώσσες

  • Βήμα 1: Μόλις βγάλετε τις ψημένες σφολιάτες, με ένα μαχαιράκι χωρίστε την στην μέση στο σημείο που φαίνεται να ενώνει, χωρίς όμως να την κόψετε σε 2 κομμάτια, απλά να κάνει ένα καπάκι.
  • Βήμα 2: Με ένα πινέλο αλείφετε και σιροπιάζετε τις γλώσσες, με προσοχή να μην μουσκέψουν και μαλακώσουν.
  • Βήμα 3: Γεμίζετε με τις σφολιάτες με την κρέμα ζαχαροπλαστικής κατά ¾, με την βοήθεια του κορνέ.
  • Βήμα 4: Γαρνίρετε με σαντιγύ το υπόλοιπο εσωτερικό.

Πρόταση Σερβιρίσματος: Αφήστε τις γλώσσες στο ψυγείο 1 ώρα και απολάυστε την πιο νόστιμη γλώσσα της πεθεράς!

~ Όταν βράσετε το σιρόπι υπολογείστε οτι θα δέσει σε 4-5 λεπτά μετά την πρώτη βράση σε μέτρια φωτιά και χωρίς να το ανακατεύετε.
~ Αντί για βανιλλίνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό εκχύλισμα ή λοβούς βανίλιας.
~ Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το σιρόπιασμα, γιατί η σφολιάτα πρέπει να παραμείνει τραγανή!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s