Μύδια σαγανάκι Θεσσαλονίκης με μουστάρδα

Μύδια σαγανάκι Θεσσαλονίκης με μουστάρδα

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό μύδια ψίχα
  • 1 Πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3-4 κ.σ. μουστάρδα
  • 300 γρ. φέτα χονδροκομμένη
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

    • 1 Σόταρε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
    • 2 Σβήσε με το κρασί και, αφού το μυρωδάτο μείγμα πάρει μια βράση, πρόσθεσε τα μύδια. Σημείωση: αν τα μύδια είναι φρέσκα χωρίς κέλυφος, προσθέτεις λίγο από το νερό της συσκευασίας. Αλλιώς νεράκι.
    • 3 Πρόσθεσε και τη μουστάρδα

      και άφησε τα μύδια να βράσουν.

    • 4 Μόλις είναι έτοιμα, μπορείς πλέον να προσθέσεις τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και να χυλώσεις το σαγανάκι με λίγο αλεύρι. Απορίες;

Καλή όρεξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s