Πάνκο! Το γιαπωνέζικο μυστικό για τέλειο πανάρισμα

Όταν θέλεις να πανάρεις κοτόπουλο, χοιρινό ή ψάρι σκέφτεσαι τη φρυγανιά ή το μπαγιάτικο τριμμένο ψωμί. Το πάνκο το έχεις ακούσει; Είναι το διάσημο τρίμμα ψωμιού που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες και κάνει τις συνταγές τους με τηγανιτό παναρισμένο φαγητό ακαταμάχητες. Πρόκειται για ψίχα ψωμιού από σιτάρι (ως εδώ καμιά διαφορά) κομμένη όμως σε φίνες νιφάδες. Το μυστικό όπως διαβάζουμε είναι πως το ψωμί με το οποίο το φτιάχνουν ψήνεται σε πλάκες με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και όχι με θερμότητα (αν κατάλαβα καλά, το ζυμάρι του ψωμιού ακουμπά σε πλάκες που τις διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα και κάπως έτσι επιτυχγάνεται το ψήσιμο). Έτσι έχουμε αφράτο ψωμάκι που όμως δεν κάνει κρούστα και παραμένει λευκό ως έξω. Αυτό στη συνέχεια τρίβεται με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσει λεπτές και φίνες νιφάδες.

Η διαδικασία αυτή κάνει το πάνκο απίστευτο υλικό στο μαγείρεμα. Το σχήμα του έχει την ιδιότητα να παραμένει τραγανό, να μην πανιάζει εύκολα και να δημιουργεί μια στρώση αέρα στο εσωτερικό. Επίσης, η επεξεργασία του φαίνεται πως αποτρέπει το λάδι να τραβήξει και να κάνει τις δημιουργίες σου βαριές και λιγωτικές. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Θα το βρεις σε μεγάλα super market και καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s