ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ(ΚΑΣΑ)

Μια συνταγή της γιαγιάς , φτιαγμένη από τα χεράκια της μαμάς….Η κουζίνα πλημμύρισε με αρώματα και γεύσεις από την παιδική μου ηλικία

ΥΛΙΚΑ

 

½ κ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

2 αυγά

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Λίγη σόδα, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μια λεκάνη ζυμώστε τον κιμά με τα αυγά το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψωμί (το οποίο έχει μουσκέψει σε νερό και έχει στραγγιστεί καλά)και τη σόδα. Έπειτα συμπληρώστε το ξύδι , το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά πλάστε τα και τηγανίστε τα σε καυτό ελαιόλαδο. Αφού τελειώσει το τηγάνισμα στραγγίστε το λάδι και τσιγαρίστε 2 σκελίδες σκόρδο,6 κουταλιές αλεύρι και λίγη σάλτσα. Ψήστε το αλεύρι μέχρι να πάρει καστανό χρώμα έπειτα ρίξτε νερό ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Τέλος βάλτε λίγο αλάτι και αφήστε να βράσει για 10 λεπτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s